روستای مصر و ورودی2000تومانی

روستای مصر و ورودی۲۰۰۰تومانی
از منطقه خورو بیابانک در روستای مصر خبر رسیده است که گردشگران نوروزی برای ورود به این روستا میبایست مبلغ ۲هزار تومان ورودیه پرداخت کنند.
یکی از گردشگران نوروزی در گفتوگو با روزنامه همشهری میگوید که دریافت عوارض اگر صرف آبادانی آن روستا شود راهکار خوبی است که میتواند موجب ارتقای خدمات به گردشگران شود. مشروط بر آنکه دریافت عوارض براساس برنامه و استراتژی مشخص باشد.
او با تأکید بر اینکه در قبال دریافت عوارض ورودی به روستای مصر هیچ خدماتی به گردشگران داده نشده است، گفت: با توجه به اینکه کویر مصر یکی از گردشگرپذیرترین مناطق بوم گردی کشور است به شرطی که این مبلغ صرف آبادانی آن منطقه شود میتواند به ارتقای صنعت گردشگری بینجامد. اما اگر فرایندی باشد که به درآمدی برای دهیاری روستای مصر تبدیل شود کارساز نیست.
او نیز همچون علی غفوری که به یزد سفر کرده بود از وضعیت یادگاری نویسی بر آثار و بناهای تاریخی منطقه خور و بیابانک ابراز تأسف میکند و به همشهری میگوید: متأسفانه بهرغم اینکه بسیاری از گردشگران با خودروهای بسیار گرانقیمت برای بازدید به روستای مصر و سایر مناطق کویری آمده بودند، اما در جای جای طبیعت بهویژه در کنار مسیرهای اصلی زبالهها رها شده بودند که اگر این روند ادامه داشته باشد کویر هم بهزودی تبدیل به زبالهدانی همچون جنگلهای شمال کشور میشود. او از ضعف آموزش و آگاهی گردشگران نیز گلایه میکند و میگوید: حتی در امامزاده تاریخی بیاضه یا در خانه یغمای جندقی شاعر دوره قاجار نیز که اکنون تبدیل به مخروبه شده است بیش از هر چیز آثار یادگارینویسیها مشاهده میشود. به گفته او، حتی مقبره حبیب یغمایی شاعر معاصر در خور و بیابانک که سراینده شعر روباه و زاغ است از یادگاری نویسیها مصون نمانده است. او عامل یادگارینویسی بر آثار تاریخی را فقر فرهنگی میداند و میگوید: وقتی یک ملت با ارزش آثار تاریخی و فرهنگی و میراث طبیعی خود آشنا نباشد طبیعی است که بر درختهای کهنسال و آثار و بناهای تاریخی حتی بر دیوار امامزادهها یادگاری بنویسد و سقف و دیوارهای نقاشی شده امامزاده شهراب در جاده کویری منتهی به زواره را نیز با چاقو و اشیای دیگر پاک کند و به جایش یادگاری بنویسد.
دریافت ورودی به شرط ارائه خدمات
رضا کربلایی از دیگر گردشگران نوروزی است که تصاویری از ارسیهای باغ دولت آباد یزد را به همشهری ارائه کرده است که با چاقو بر آنها کنده کاری کرده و یادگاری نوشتهاند.
او با گلایه از رفتارهای وندالیستی در برخورد با آثار تاریخی و یادگاری نویسی بر این آثار میگوید: البته در بسیاری از اماکن تاریخی سطلهای زباله به درستی تعبیه نشدهاند و به همین دلیل بازدیدکنندگان زبالهها را گوشه درختها و پای دیوارها رها میکنند.
او نیز همچون دیگر گردشگران نوروزی از پرداخت ورودیه به شرط آنکه هزینه نگهداری یک بنای تاریخی شود استقبال کرد اما به همشهری میگوید که باید در قبال دریافت ورودیه از گردشگران خدمات متوازن نیز به آنها داده شود. کربلایی میگوید: گرفتن ورودیه برای بازدید از اماکن تاریخی خوب است اما به شرطی که مبلغ ورودی متناسب با خدمات باشد. اینکه از جایی بازدید کنید و بروشور یا اطلاعات مکتوب نداشته باشید و امکانات رفاهی هم نباشد عادلانه نیست.
منبع: همشهری آنلاین